Blog

Taxi Calonge & Palamos us desitja ; Feliç 2023 a tothom. Salut i feina

2023 està trucant a la porta .Si heu d’anar de sopar de Cap d’Any truqueu al 645163994 i us reservarem el viatge . Taxi Lluís a la seva disposició . Salut !,

BON NADAL 2022 ! Salut i seny per a tothom des de Taxi Lluís

https://videos.files.wordpress.com/qmKbN4Nc/img_5017.mp4
Bon Nadal . Merry Christmas. Feliç Navidad
https://videos.files.wordpress.com/jqYfwE43/5fdf4b06-424c-4db0-a167-cc331efe2d55.mp4
Concert de Diversiones . Increïble més de 15.000 persones al concert de la Platja de Sant Antoni . Festa Major a “tope” …

Del 25 d’Agost fins el 4 de Setembre celebrem la Festa Major de Sant Antoni . Aquesta Festa s’ha anat avançant en el temps perquè el Turisme la pogués gaudir . Abans ho celebràvem el 1 de Setembre . Els temps canvien les costums per interessos econòmics i de concurrència de més públic .

https://videos.files.wordpress.com/Y1zrD0a3/img_3951.mp4
Carretera de Sant Feliu de Guíxols a Tossa de Mar
https://videos.files.wordpress.com/q5aKeXZl/img_3975.mp4
Cadaqués

RUTES TURÍSTIQUES

FIGUERES. MUSEU DALÍ

https://www.salvador-dali.org/ca/museus/teatre-museu-dali-de-figueres/

Descripció

El Teatre-Museu Dalí, inaugurat el 1974, fou construït sobre les restes de l’antic teatre de Figueres, i forma part del triangle dalinià empordanès junt amb el Castell Gala Dalí de Púbol i la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat, tots gestionats per la Fundació Gala-Salvador Dalí.

Adreça: Plaça Gala i Salvador Dalí, 5, 17600 Figueres, Girona

Horari

Obre a les 10:30

Telèfon972 67 75 00

ProvínciaGirona

FundadorSalvador Dalí i Domènech

Fundació: 28 de setembre de 1974

Creació: 28 setembre 1974

Seu: Plaza Gala-Salvador Dalí, número 5; Figueres (Alt Empordà)

GIRONA: CATEDRAL , GALLIGANS , CALL JUEU….

Nucli Antic de Girona

Lloc d’interès cultural o històric

Situat en un turó entre l’Onyar i la torre Gironella s’estén el Barri Vell de Girona, un entramat urbà ascendent coronat per la catedral. S’allarga resseguint el curs del riu i limita a l’altra banda amb l’antiga muralla. És un dels conjunts monumentals més importants de Catalunya, i conserva un estil purament medieval.

És un dels conjunts monumentals més importants de Catalunya i s’encimbella dalt d’un turó entre l’Onyar i la torre Gironella. El Barri Vell de Girona ha sabut conservar l’aspecte medieval en l’entramat urbà que ascendeix fins a la catedral.

El carrer de la Força, antiga Via Augusta romana, és la columna vertebral del barri i el punt de partida de moltes rutes.

El pont de Pedra, construït al segle XIX, és un bon lloc per admirar tota la part antiga, les cases de l’Onyar i el riu. Al carrer dels Ciutadans hi ha el palau gòtic de la Fontana d’Or; a la plaça de l’Oli, l’església de Sant Martí Sacosta, i al darrere, Sant Domènec i la casa renaixentista Agullana.

Entre l’embolic de carrerons antics trobem el barri jueu o call. El Museu d’Història dels Jueus, situat al Centre Bonastruc ça Porta, explica com vivia la població hebrea de Girona.

També val la pena visitar el Museu d’Història de la Ciutat, al convent de Sant Antoni, que exposa continguts des dels primers pobladors de la zona fins a l’època contemporània, així com el Museu d’Art de Girona, al palau Episcopal.

A la plaça de la Catedral trobem antics palauets, la gran escalinata de l’església de Santa Maria i la Pia Almoina, un edifici gòtic declarat Monument Historicoartístic

La catedral de Santa Maria té la volta gòtica més ampla del món i el claustre conserva peces de gran valor històric: el Tapís de la Creació(segle XI) i el Beatus de Girona (segle XIV). 

Al nucli antic també hi ha la plaça dels Jurats, on podem veure els banys àrabs, el conjunt romànic més ben conservat del país. I darrere els banys trobem el passeig Arqueològic, que envolta la ciutat i ens porta fins al monestir de Sant Pere de Galligants, al costat de l’església de Sant Nicolau. Tots dos edificis formen un bell conjunt romànic, bastit al segle XIII.

Val la pena passejar sense presses pels carrers i trobar places tan populars com la del Vi (plaça d’Espanya) i la de les Cols (Rambla). Pel camí admirem antigues cases nobles de pedra grisa, racons ombrívols i fonts, com la de Mare de Déu de la Pera o la de la plaça dels Lledoners.

BESALÚ . La Garrotxa

Besalú és una vila i municipi de la comarca de la Garrotxa, a les comarques gironines. Està situada a 150 metres d’altitud i té una extensió de 4,81 km². Com el seu origen indica, Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià al sud i el Capellades al nord. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat pel castell comtal i l’església de Santa Maria de Besalú, s’estén cap al sud-oest de la confluència de la riera de Capellades amb el riu Fluvià. Gaudeix d’una bona comunicació en trobar-se en la cruïlla entre tres comarques.

El nucli antic de Besalú és una obra declarada bé cultural d’interès nacional. El 1979 fou declarat “conjunt nacional” pel seu gran valor arquitectònic. Dels murs i fortificacions del Besalú medieval queden restes esparses, sovint a l’interior d’edificis posteriors. Sabem que uns primers murs protegien el castell comtal i les seves dependències. N’és una mostra el portal de la Força al carrer del comte Tallaferro. Al segle xii, un nou recinte rodejava el call jueu, l’església de Sant Vicenç i Vilarrobau, deixant a l’exterior el monestir de Sant Pere, que finalment quedà inclòs dins del darrer recinte fortificat del segle xiv.

A més de l’antiga parròquia de Sant Vicenç de Besalú, l’església de Santa Maria de Besalú, el monestir de Sant Pere de Besalú i del pont de Besalú sobre el Fluvià, cal destacar la façana d’origen romànic de l’església de Sant Julià de Besalú de l’antic hospital, la casa Llaudes o Cornellà al Prat de Sant Pere, amb reformes posteriors (al mateix edifici consten les dates 1641 i 1783), i la casa dels porxos del carrer de Tallaferro. Sembla que també d’època romànica és el “Miqwe” o banys rituals jueus, situat arran del riu, al si de l’antic call jueu. D’època gòtica ens ha arribat l’edifici de la plaça de la Llibertat o Major atribuït a la Cúria Reial, i Can Cambó al carrer Major, recentment restaurada per la Direcció General de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i destinada a equipaments socials i culturals.

També a la plaça Major, porxada, urbanitzada els segles XVI-XVII, cal destacar l’edifici de l’Ajuntament, del segle xvii, restaurat.Recentment, el Servei de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya ha redactat un pla especial de protecció i desenvolupament del centre històric de Besalú, que encara no ha estat aprovat.

Forallac . Peratallada . Baix Empordà

Al bell mig del Baix Empordà, entre les millors cales i platges de la Costa Brava i el singular massís de les Gavarres, hi trobareu el municipi de Forallac, que aplega els nuclis històrics de Vulpellac, Fonteta, Canapost, Peratallada, Sant Climent de Peralta, Santa Susanna de Peralta i Fitor. Aquests pobles configuren una realitat històrica, cultural i natural que permet apropar-nos a l’essència més genuïna de l’Empordà. Tots ells són dipositaris d’un extens llegat patrimonial perquè es troben emplaçats en un territori estratègic, que ha estat cruïlla de cultures al llarg dels segles, especialment durant l’edat antiga i l’edat mitjana.
Abracen a tots aquests vestigis i petjades de la història, un paisatge de gran riquesa i diversitat natural, dibuixat per la fèrtil plana agrícola i els suaus contraforts de les Gavarres, on s’hi amaguen infinitat de racons i tresors per descobrir. Sobre aquesta gran catifa, a més, s’hi desplega una vida tranquil·la i plenament compromesa amb la preservació del seu entorn i dels tresors arquitectònics i arqueològics que ha heretat.

BLOG PERSONAL

Benvinguts al meu blog . He tornat de vacances just quan ens han gairebé confinat pel Covid19. Estaré al vostre servei , tot i les limitacions extraordinàries que ens han imposat a tots des de la Generalitat . Us desitjo molta Salut a Tots i que això s’acabi el mes aviat possible 31-10-2020

Bon dia a tothom .

8/03/2022. nova informació interessant a Calonge i Sant Antoni. El Festival serà els dies 30 d’Abril i 1 de Maig. Són preus econòmics i ajudaran a molta gent no tens excusa per no anar-hi . Divertir-se solidàriament

ONCOMUSICFEST
(FESTIVALES,Musica)
ONCOMUSICFEST, festival solidari per la lluita contra el càncer.
dissabte, 30 d’abril de 2022 a les 19:00hPALAU FIRAL DE CALONGE i SANT ANTONI – CARRER DE LA SARDANA, S/N
17252 SANT ANTONI DE CALONGE, GIRONA, ES

Sembla que el tema del Covid-19 està empitjorant , probable pujada de les restriccions de mobilitat en els propers dies. El nostre servei de Taxi a Palamós i Calonge-Sant Antoni continua a la vostra disposicio a Palamós

Bon dia , les eleccions ja han estat fetes, les mesures de seguretat semblaven molt correctes. Ara ens toca esperar una miqueta mes , que es vacuni mes gent i a veure si aviat tornem a una normalitat de al menys un 70% . Ho necessitem tots els negocis , ens cal per el turisme i per reobrir Hotels , Restaurants, Bar d’oci i TOTS en general. Des de Taxi Lluis estarem a la vostè a disposició . 15/02/2021

Happy New Year . Els millora desitjos des de @lluiscosta64

Bon dia , activem el blog , intentaré anar-vos informant de les activitats rellevants en la zona Costa Brava Centre.

Aquest cap de setmana passat s’han obert els locals d’oci nocturn i he, pogut servir a la clientela per poder-se moure d’un poble a un altre per gaudir les nits….que ja us ho mereixíeu . Platja d’Aro feia goig veient ple de gent als locals , pels carrers , i gaudint de la vida que us toca a aquesta edat . Salut per a tots i fins aviat

Coincidint amb l’edició de la fira “Forastoc” d’aquest dissabte 5 de març, les persones que ho desitgin podran col·laborar amb la recollida d’aliments i medicaments per a la població d’Ucraïna. Trobareu un estand a la Plaça dels Arbres de Palamós on poder fer les vostres donacions. Moltes gràcies per la vostra solidaritat! Aquest cap de Setmana a Palamós diferents grups estan preparant a accions per recaudar fons per poder enviar ajut humanitària a Ucraïna , el que avui els pasa a ells demà ens pot tocar a nosaltres. Des de @lluiscosta64 , Taxi Calonge & Palamos us animo a col·laborar hi .Salut per tots i bon cap de setmana

Calonge i Sant Antoni

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni també involucrat en l’ajuda al poble Ucraïnès , ahir dues furgonetes carregades de roba , aliments i medicaments sortien cap a Ucraïna per portar el que tenen i tornar amb les persones que puguin agafar , hi ha una vivenda social a punt per quan arribin. Granet a granet es fan les muntanyes . Gracies a tots, nomes utilitzo el blog per fer-ne publicitat i que el recapte i l’ajut sigui s el més grans possible

I

Que tingueu un Feliç dia de la dona. #diadeladona
https://videos.files.wordpress.com/CP5Px4t8/54dca8c3-aada-428b-84b3-e0751f8ee89e.mp4